EKL:n Pohjanmaan piirin syyskokous Kaskisissa

27.11.2019

Näkymä kokoussaliin. Kuva suurenee klikkaamalla sitä
Näkymä kokoussaliin. Kuva suurenee klikkaamalla sitä

Eläkkeensaajien Keskusliiton Pohjanmaan piirin sääntömääräinen syyskokous Kaskisten työväentalolla maanantaina 25.11.2019

 

EKL:n Pohjanmaan piiriin kuuluu 19 jäsenyhdistystä lakeuden eri kunnista ja kaupungeista. Jäsenmäärältään suurin on Vaasan eläkkeensaajat n vähän alle 600 henkeä, toiseksi suurin Seinäjoen n 330, kolmantena Kaskisten eläkkeensaajat yli 200 jäsentä. Yhteensä piirin yhdistysten jäsenmäärä n 2780 henkeä.

Kokouksen osallistujat olivat yhdistystensä piirikokoukseen valitsemia edustajia ja heitä oli n. 70.

Pohjanmaan piiri tarjosi aamukahvit ja kokoustauolla nautittiin Selkämerestä pyydetystä lohesta keitettyä maittavaa soppaa.

 

Edellisen kerran vastaava kokous on pidetty Kaskisissa 10 vuotta sitten ja jos kierto pysyy samana niin seuraava on sitten vuonna 2030. Puhetta johti Pohjanmaan piirin

puheenjohtaja Niilo Hamari, joka oli hoitanut puheenjohtajuutta myös 10 vuotta sitten.

Kokouksessa käytiin normaalit kokousrutiinit ja kutsuvieraspuheen piti Kaskisten

kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Häggblom. Hän mainitsi mm. miten tärkeä voimavara eläkkeensaajat kaupungille on ja miten tärkeää, että ikäihmisillä on toimintaansa varten sopivat tilat. Kaupunki on tukenut eläkeläisten toimintaa ja käytössä on tiloiltaan sopiva Lammen maja, missä järjestetään kokouksia ja erilaisia tapahtumia niin nuorille kuin ikäihmisille. Vastavuoroisesti eläkeläiset huolehtivat keväisin kaupungin puistojen haravoinnista ja kukkien istutuksista ja hoidosta aina syyskanerviin asti.

Kokousvieraat olivat kiinnostuneita myös Kaskisten työväentalon historiasta. Kunniapuheenjohtajamme Mauri Virta kertoi vuonna 1911 rakennetun talon vaiheista, jossa edelleenkin järjestetään erilaisia tapahtumia kaupunkilaisten ja myös vierailijoiden tarpeisiin. Työväentalot ovat jo eletyn ajan puhuttelevaa kulttuurihistoriaa ja olemme iloisia siitä, että Kaskisten ryhdikkäänä säilynyt työväentalo kauniine torneineen Kirkkokadun ja Koulukadun risteyksessä seisoo vakaasti paikallaan.

 

Kaskisten eläkkeensaajat ry

Tuulikki Iivanainen

26.11.2019